Sosial
Reduser støttebehov med trening

Med DigiSocial kan kommunene bruke systematisk oppsporing og personlig tilpasset trening til å redusere og utsette behovet for støtte. Samtidig øker livskvaliteten.
Hjelper med å hjelpe
Med DigiSosial kan kommunens medarbeidere gjennomføre effektiv, sikker og målrettet styrketrening uten å selv ha en treningsfaglig bakgrunn. DigiSosial løsningen understøtter treningsforløpet på en ressurseffektiv måte og flere innbyggere får derfor hjelp til trening, som styrker funksjonsevne og livskvalitet. Samtidig reduseres behovet for hjelp og presset på kommunens ressurser.
Løsningen og innsatsen er testet ut på innbyggere over 18 år med funksjonsnedsettelser, hvor treningen har hatt god effekt på funksjonsnivå og støttebehov.
Utifra en innledende kartlegging sammenfatter løsningen et treningsprogram, som er tilpasset den enkeltes behov. Det digitale treningsprogram guider medarbeideren og brukeren gjennom treningen via videoer, bilder og tekst. Kartlegginger gjennomføres med et fast intervall, og sikrer at treningen hele tiden tilpasses og gir samtidig mulighet til å følge brukerens utvikling.
Kartlegging med avtrykk i Felles faglige begreper/IPLOS
Kartleggingen tar utgangspunkt i IPLOS funksjonsvurdering, samt en rekke fysiske tester.
Da IPLOS er en kjent begrepsramme for medarbeiderne, vil oversikten i treningsløsningen kunne bidra til den løpende dokumentasjon av brukerens funksjonsnivå og støttebehov.
80%
av innbyggerne, som trente med DigiSosial økte deres funksjonsnivå

Systematisk oppsporing
Med DigiSosial kan kommunens medarbeidere systematisk spore opp begynnende tap av fysisk funksjon med betydning for innbyggernes funksjonsnivå, støttebehov og fremtidige behov for hjelp.

Bevarer funksjonsevnen
Med DigiSosial kan kommunen tilby innbyggerne et strukturert treningsforløp, som forbedrer eller vedlikeholder brukerens fysiske funksjonsnivå, og dermed utsetter et økt støttebehov.

Oversikt over effekten
DigiSosial overvåker sammenhengen mellom innbyggerens funksjonsevne og støttebehov. Datainnsikt og effektmålinger sikrer størst mulig utbytte av innsatsen.
Fordeler for innbyggeren
Brukere av løsningen forteller, at treningen får dem å føle seg sterkere og sunnere med en bedre balanse i dagligdagen. Å trene sammen skaper glede og styrker relasjonen mellom brukeren og medarbeideren.
Medarbeiderne opplever, at brukernes fysiske evne og generelle overskudd økes og bl.a. bidrar til deltakelse i flere sosiale aktiviteter.

Fordeler for medarbeideren
Arbeidet med løsningen, bidrar positivt til den ansattes arbeidsglede, arbeidsmiljø og trivsel. Dessuten blir medarbeidernes kompetanse og forståelse for rehabilitering og forebygging styrket. Treningen skjerper alle de ansattes oppmerksomhet til en mer aktiv og rehabiliterende tilgang til brukerne.
Når brukernes funksjonsnivå stiger, blir medarbeidernes fysiske arbeidsmiljø mindre belastende.

Fordeler for kommunen
Anvendelsen av løsningen styrker den forebyggende og rehabiliterende tankegang i organisasjonen og gir kommunen mulighet for å tilby flere av innbyggerne et personlig tilpasset treningstilbud.
Den positive påvirkning på de ansattes arbeidsglede og trivsel, bidrar til mindre utskiftning.
Økonomisk og ressursmessig er det et stort potensiale i, at behovet for støtte og hjelp reduseres, når brukernes funksjonsnivå blir vedlikeholdt eller styrket.


Jørn Torp-Nango
Markedssjef

Niels Heuer
Direktør